SoftShave gebruiksadvies en scheertips!

Stop scheerirritatie met SoftShave en
bereik een gladder scheerresultaat!

Gebruiksadvies SoftShave

SoftShave is zeer eenvoudig te gebruiken. Het is belangrijk om de huid eerst nat te maken. SoftShave is daarom ook prima onder de douche te gebruiken. Wanneer de huid nat gemaakt is kunt u een beetje SoftShave op uw hand aanbrengen en dit vervolgens uitsmeren over het te scheren lichaamsdeel.

SoftShave gebruikt u vervolgens gewoon als een soort scheer emulsie. U hoeft dus ook geen scheergel, scheerzeep of scheerschuim meer te gebruiken!

U laat de SoftShave emulsie dus gewoon op uw lichaam terwijl u scheert. Na het scheren wast u de geschoren lichaamsdelen nog eens na met lauwwarm water en een glad scheerresultaat en een schone huid is het eindresultaat!

Algemene scheertips voor een glad resultaat

1

1. Gebruik een scherp scheermes

Het gebruik van een bot scheermes is een veelvoorkomende oorzaak van ingegroeide haartjes. Een bot scheermes snijd de haartjes als het ware niet netjes af maar trekt deze doormidden waardoor het uiteinde rafelig wordt en niet gemakkelijk weer netjes terug kan groeien.

2

2. Gebruik een scheermes met minimaal 4 mesjes

Wanneer u een scheermes gebruikt met meerdere mesjes dan scheert u eigenlijk in één handeling meerdere malen tegelijkertijd. Zo bereikt u het gladste scheerresultaat. Tevens hoeft u niet meerdere malen over dezelfde plek te scheren waardoor de huid minimaal belast wordt. (Nat) scheren met een electrisch scheerapparaat in combinatie met Softshave is ook mogelijk.

3

3. Scheer met de haargroei mee

Veel mensen scheren tegen de haargroei richting in omdat dit een gladder scheerresultaat geeft. Toch is dit niet verstandig om te doen omdat de kans op irritatie, ontsteking en beschadiging van de huid zo vele malen groter is.

4

4. Verwijder dode huidcellen

Dode huidcellen die achterblijven op de huid kunnen zorgen voor oneffen porie-openingen waardoor haartjes minder gemakkelijk weer terug kunnen groeien en de kans op ingegroeide haren groter wordt. Dode huidcellen kunnen o.a. verwijdert worden door de huid regelmatig met een scrub te wassen.

5

5. Reinig de huid grondig met SoftShave

Een vieze huid maakt het gemakkelijker voor schimmels en bacteriën om te poriën in te komen en deze te verstoppen. Wanneer u SoftShave gebruikt bij iedere scheerbeurt dan wordt de huid grondig gereinigd voor het scheermes de haren afsnijd. Deze reiniging is voldoende om ingegroeide haren voor altijd te voorkomen.

6

6. Spoel het scheermes na ieder haal goed af

Verwijder door goed te spoelen alle haartjes uit het scheermes na iedere haal. Achtergebleven haartjes in het scheermes kunnen de huid namelijk beschadigen.

Advies voor het behandelen van ingegroeide haren

Met SoftShave kunnen ingegroeide haren voorkomen worden, maar wat als u er al een heeft? Lees hieronder wat u het beste wel en niet kunt doen.

Wat kunt u beter NIET doen?
Veel mensen denken bij een ingegroeide haar: die moet eruit! Krabben of met een naald of pincet proberen het ontstoken bultje open te krijgen en de haar eruit te trekken is meestal niet zo verstandig. Hierdoor raakt de huid vaak juist geïrriteerd en ontstoken.

Wat moet u dan WEL doen?
Wanneer u last heeft van ingegroeide haartjes adviseren wij u 2 maal daags de huid grondig te reinigen en te desinfecteren met SoftShave. Breng wat SoftShave aan op de ontstoken lichaamsdelen en masseer voorzichtig in. Laat vervolgens 2 minuten intrekken en spoel vervolgens af met lauwwarm water en dep voorzichtig droog met een schone handdoek.

Na een aantal dagen zult u merken dat de ontsteking aanzienlijk minder wordt en uiteindelijk verdwijnt. Nu kunt u met een steriele naald en/of pincet proberen het haartje eruit te krijgen. Knip deze vervolgens voorzichtig af en en was vervolgens weer een keer goed na met SoftShave.

Vervolgens kunt u SoftShave gebruiken bij iedere scheerbeurt om ingegroeide haartjes in de toekomst te voorkomen.